24 august, 2008

Kohupiima-ploomikook

Kohupiimakogid on head, lihtsad teha ja maitsevad alati. Ploomikoogid pn head aga kui kõik täpselt nii ei lähe kui soovid siis võivad jääda liiga hapuks või kuivaks või hoopis olla liiga magusad. Seega ebaõnnetumine on ploomikookidega suhteliselt lihtne tulema. Aga kui panna kokku ploomid ja kohupiim siis ebaõnnestumise tõenäosus väheneb oluliselt :)



Liivataigen:

100 gr jahu
50 gr võid(asendamine ei ole hea idee! )
35 gr tuhksuhkrut(asendamine tavalise suhkruga ei ole kuigi hea idee! )
1 munakollane(kui teha kahekordne kogus siis võib panna terve muna aga samas jääb taigen kahvatum)
vaniljesuhkrut

Sõelutud jahu, võitükid, tuhksuhkur, vaniljesuhkur ja munakollane segada taignaks ning panna vähemalt 30 minutiks külmkappi.Küpsetada 180 kraadises ahjus umbes 10-15 minutit pimedalt(küpsetuspaber taignale ja herne/oad vms paberile), et põhi muutuks veidi värvikamaks.


Täidiseks:

6-8 suuremat ploomi
u 1 dl mandlilaaste
0,5 kg kohupiima(eelistan turult seda rasvast kohupiima osta)
2 muna
1 pakk vaniljepudingut(nt RUF)- kui seda kasutada ei taha siis vähemalt 1 muna rohkem, parem oleks 2 muna lisada
u 1 dl hapukoort
5-7 spl suhkrut


Ploomidel eemaldan kivid ja lõikan 4 sektoriks. Segan kokku kohupiima, munad,suhkru,hapukoore ja vaniljepudingupulbri(annab küpsedes kollase tooni kattele ja tarretab koogi paremini ära). Laon ploomid eelküpsetatud põhjale, raputan peale u 0,75 dl mandlilaaste ning valan peale kohupiimamassi. Kaunistan mõne ploomisektori ja mandlilaastudega ning panen ahju u 25-30 minutiks 180 kraadisesse ahju(pöörõhk võiks olla 170)
ps. olgu öeldud, et mina põhjale eelküpsetust ei teinud ja põhi jäi väga hele. Seega saab ilma eelküpsetuseta ka aga siis jääb põhi heledaks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...