20 august, 2008

Kohupiima-keefiri õunakook

Retsept on võetud 100 rooga Õunakoogid raamatust lk 74. Väga hea kook, mis meie kohvilaual on olnud juba 3 aastat. Kook on söödav nii leigena kui ka alles järgmisel päeval. Kuigi oma kauni läike (vähemalt mett kasutades) kaotab järgmiseks päevaks.


Seekord unustasin põhja eelküpsetada aga sellest ei juhtunud midagi st vabalt võib jätta küpsetamata. Veel muutsin seekord kohupiima-keefiri vahekorda st keefiri sai rohkem ja kohupiima vähem.



Tainas:

100 gr võid
1/2 dl suhkrut
3 dl jahu

Täidis:

750 gr hapusid õunu(olen jälginud silmaga kui palju panna - enamasti panen vähem)
1 sidruni mahl
250 gr kohupiima
2 dl keefiri
3 muna
1 dl suhkrut
1 pakk vaniljepudingut(kasutan ise RUF- see keedetav siis)

Määrimiseks:

2-3 spl mett või aprikoosimoosi


  • kuumuta ahi 175 kraadini


  • haki või suhkru ja jahuga ühtlaseks(viimane kord jäi kuidagi kuiv puru - lisasin tilga vett)


  • pane tainas kilesse ja 30 minutiks külma


  • laota 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber ja seejärel kata taignaga(soovi korral ka ääred)


  • torka kahvliga taignasse augud ning küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit


  • puhasta õunad ja võta südamik välja. Lõika õhukesteks viiludeks ja piserda sidrunimahlaga.


  • sega kohupiim, keefiri, muna, suhkru, sidrunimahla(pole kunagi pannud) ja vanillikastmepulbriga.


  • kata põhi õunaviiludega, vala peale kohupiimamass ja lao peale teine kiht õunaviile.


  • küpseta 40 -50 minutit. 10 minutit enne küpsmise lõppu määri õunu pealt (kuumutatud)mee või aprikoosimoosiga

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga mida tegid munadega ?

Anneli ütles ...

Parandasin retseptis ära ehk munad lähevad kohupiima-keefiri segusse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...