Lehed

09 august, 2008

Kirsi-šokolaadimuffinid

Päris palju leiab igalt poolt küpsetisi kirssidega. Turul olid niiiiii ilusad tumepunased kirsid ... ei suutnud vastu panna ja ostsin. Igasuguseid muffineid on sel suvel tehtud - nii sai seekord siis kirsid šokolaadiga kokku pandud.


150 gr värskeid/külmutatud kirsse(võib ka nõrutatud kirsikompotiga)
125 gr võid
100 gr tumedat sokolaadi
2 muna
100 gr suhkrut
2-3 tl vaniljesuhkrut
200 gr hapukoort
250 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
noa otsaga soola



  • Ahi panna soojenema 200 kraadi juurde.
  • või ja šokolaad sulatada ja lasta veidi jahtuda st mitte eriti kuumaks ei tasu lasta minna.
  • muna, suhkur, vaniljesuhkur ja hapukoor segada
  • jahu,küpsetuspulber ja sool omavahel segada
  • šokolaadi-võimass segada muna-hapukoore massiga ning viimasena lisada jahu ning lisada kivideta kirsid.
  • täita vormid ja küpsetada 20-25 minutit 200 kraadises ahjus. Ise küpsetasin 23 minutit ja oleks võinud olla veidi vähem.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...