18 august, 2008

Hakklihapallid tilliga

See idee on kindlalt kuskil olnud st ma ei ole seda viimase paari aasta jooksul näinud/lugenud aga kunagi varem olen tähele pannud kuskil ... aga kus ???

Sai siis järgi proovitud. Idee hea. Päris maitsev oli ... sellele kes tilli armastab ja kellele sobivad ka keedetud/hautatud hakklihapallid.




Retesept siis järgmine:

500 gr hakkliha(ise kasutan sellist kus veist on 75%)
1 peeneks hakitud mugulsibul
soola, pipart(soovitavalt ikka värskelt jahvatatud)
1 muna
(1 toores kartul peene riiviga riivitult- annab mahlasust)
2 viilu saia vees leotatult ja ära pigistatult peeneks pudistatud.
korralik peotäis tilli (peeneks hakkida siis)- osa jääb ka kastmesse lisamiseks.

Hakklihamass kõigist komponentidest kokku segada ja lasta seista u 30 minutit. Kui on soov saada sitkeid palle siis tasub hakklihamassi visata kaussi tagasi st võtta peoga ja tagasi kaussi visata ja nii ikka päris mitmeid kordi. Kui aga soov sada pehmeid pallikesi siis tasub ainult segi segada hakkmass ja seista lasta.

Pallikesed panni praadida. pannil olevasse praerasva 1-2 spl jahu lisada ja segada nii, et jahu rasvainega seguneks(kuivi jahutükke ei tohi jääda). Lasta jahul paar minutit paisuda ja lisada vett u klaasitäis. Segada vee lisamise ajal ja ka pärast seda niikaua kuni jahutükke enam ei ole. Kui keema läheb lisada kastele veidi hakitud tilli,soola ja piima/rõõska koort kuni kaste saavutab soovitud paksuse(teine klaasitäis tuleb kindlasti lisada kui mitte isegi kaks). Lihapallid lisada kastmesse ja lasta haududa u 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...