24 august, 2008

Ahjuõunajäätis


Aus ülestunnistus: sügisel võiksingi ainult ahjuõuntest toituda - isegi vahukoort/jäätist pole vaja juurde võtta. . . kui just . . . nad kokku segada ja jäätisemasinasse panna ...


Kokku segasin siis:

u 1 dl piima
400 ml vahukoort
2 tervet muna
u 400 ml püreestatud ahjuõunamassi ehk u 4-6 puhastatud õuna+2 spl suhkrut+1 tl kaneeli
maitsejärgi suhkrut veel - mina lisasin u 2 spl

Õunad puhastada(koorida, südamed eemaldada, tükeldada) ja segada suhkru ja kaneeliga. Panna 200 kraadisesse ahju kuni muutuvad pehmeks.Püreestada ja lasta jahtuda. Samal ajal ajada piim keema ja vahustada munad kohevaks vahuks. Kuum piim munavahumassi segada peenelt niristades ja valada potti tagasi ning kuumutada keemiseni(aga mitte keeta- siis laheb tükki piima-munasegu), lasta jahtuda veidi ning lisada juurde vahukoor ning segada. Lisada juurde jahtunud õunamass ning lasta külmkapis lõplikult jahtuda. Jahtunud segu töödelda vastavalt jäätiseasina juhendile.

6 kommentaari:

kardemon ütles ...

ahjuõunad mu lemmikud ka... arvan, et Su retsept läheb sel nädalal käiku ka meie köögis. loodan nüüd ainult õunu saada!!!

Pille ütles ...

Oi, see võib üks maitsev jäätis olla. Mulle ka ahjuõunad väga maitsevad ja poejogurtitest meeldib endiselt ahjuõunajogurt enim..

Hüüru tammed ütles ...

Mul oleks üks küsimus: mul ei taha see muna-piima-suhkrusegu kuumutades pakseneda, muudkui segan ja ootan, kuni ongi välk ja pauk keemas ja kohe tükkis... :-(
Või tehakse seda veevannis?

Anneli ütles ...

Tegelikkuses võib teha veevannis ja nii oleks ohutum st tükki minemise oht on väiksem ... aga mina ei viitsi jännata ja oodata nii.Vesivannil on kuumenemine aeglasem.
Aga jah, see keema hakkamine ja tükki minek on sellised asjad mida tuleb "ära tabada" - ja see tuleb ajaga ning kogemustega ... :(
Aga paksenemine peaks jääma hetke enne seda hetke kui tükki läheb :)(ja keema läheb).
Erinevaid retsepte lugedes on jäänud mulje, et pigem toimub see kuumutamine selleks, et pisikuid tappa mitte niivõrd selleks, et segu paksuks saada.
Kui tundub, et segu ei saa piisavalt paksuks siis võib panna tervete munade asemel ka 3 kollast hoopis. Ise teen tervete munadega kuna ei soovi valgeid eraldi kasutama hakata ...

kardemon ütles ...

lõpuks sain selle jäätise järgikatsetamisega ühele poole! maitseski nii hästi kui arvata võis!!!

Anneli ütles ...

Seda on hea kuulda! Tore, et meeldis. Ja kui nüüd välja tuli siis arvatavasti tulevad ka edaspidi kuumutatavad jäätisesegud välja, sest nipp on selge :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...