Lehed

15 juuli, 2008

Liharullid

Mulle meeldib süüa liharulle aga teha ei viitsi neid kunagi. Lisaks on niipalju erinevaid võimalusi kuidas neid maitsestada. Eestlase jaoks tavapärane on vist porgan ja keedetud muna. Mina aga eelistan sinepit, suitupeekonit ja hapukurki/marineeritud kurki. Seda viimast peab ka kaste sees olema maitseks. Seekord sai siiski tehtud porganid ja munaga.


Retsepti anda polegi võimalk, sest kogused sõltuvad sööjate arvust või siis rullide arvust. Iga vasardatud lihatükis sisse läheb jahvatatud pipart,veidi soola,pikuti poolitaud porgandit ja 1-2 sektorit muna.Porgandi tükk peab olema nii pikk kui lai on lihatükk. Lisaks on vaja puust hambaorke rullide kinnitamiseks. Kui rullid valmis , praen need igast küljest pruuniks ja panen potti hauduma. Vett lisan rullidele niipalju, et oleks kergelt kaetud. Hea kui koos rullidega praeks läbi ka veidi porgandi ja sibula tükke - saab koos rullidega hautada ja annavad mõnusama maitse kastmele. Kastmele lisan soola-pipart maitse järgi. Kui teen sinepiga varianti siis lisan veidi sinepit ja kurki kastmesse. Hautan umbes tund aega või veidi rohkem. Kui tundub et vedelikku jääb kaste jaoks väheks lisan vett ja lasen veel veidi keeda. Pidulikumal puhul võib kaste ära kurnata ja kastmepaksendajaga paksendada, koduseks kasutamiseks võib jätta kastme paksendamata.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...