07 juuni, 2008

Salvei risoto

Seekordne idee tuli tegelikult nami-namist ehk kokkame koos teemast. Valik erinevate retseptide vahel oli suur. Määravaks sai aias ruumi võttev suur salveipõõsas, tegemise lihtsus ja kõigi koostisainete olemasolu. Retsept on võetud siit. Kogused on neljale inimesele.




Vaja läheb:

1 sibul
1 küüslaugu küüs
1 punt salveid(tegelikkuses võiks arvestada ka sellega kui palju kellelegi see maitse meeldib. Kasutasin u 16 lehte milledest osad olid u 10cm pikad )
6 spl õli(oliiviõli)
250 gr riisi(ikka risotto oma siis)
150 ml valget veini(kui kasutad kuiva veini siis arvesta, et ka toidule jääb kergelt hapukas maitse)
700 ml köögiviljapuljongit(kasutasin ilusasti käepärast olnud kodus valmistatud kanapuljongit)
250 gr kirsstomateid(kasutasin tavalisi ja lõikasin sektoriteks)
80 gr parmesani juustu riivitult
soola, pipart

Sibul peeneks hakkida, sama teha ka küüslauguga. Neli lehte salveist kõrvale panna ja ülejäänud lõigata u 1/2 cm laiusteks ribadeks. 4 spl õli kuumutada poti põhjas, 4 salveilehte u 1 minut kuumas õli praadida ja siis välja võtta(ettevaatust - et need katki ei lähe!) Sibul, küüslauk ja salvei ribad klaasjaks kuumutada. Riis lisada ja läbi segada kuni kõik terad õliga koos on. Lisada niipalju kuuma puljongit , et riis kergelt kaetud oleks. Keskmisel kuumusel u 25 minutit haududa lasta sealjuures aeg-ajalt segades ja puljongit lisades.
Tomatite jaoks pannil järgijäänud õli(2 spl) kuumutada lisada u 2 tl suhkrut ja läbi segada. Kirsstomatid/tomati sektorid(tavalise tomati kasutamisel) pannile panna ja lasta kuumeneda/pehmeneda. Tomateid aeg-ajalt keerata, et saaksid igast küljest karamelliga kokku. Maitsestada soola ja pipraga.
Pool parmesanist risotosse segada ning maitsestada soola-pipraga. Ülejäänud juust eraldi serveerida. Kaunistada tomatite ja praetud salvei lehtedega. sobib süüa nii iseseisva roana kui ka nt maksa kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...