24 juuni, 2008

Rullbiskviit

Seekord siis jälle kokkame koos ja teemaks rullkoogid- tordid. Kuna magusaisu on suur aga küpsetamisel on teatud piirangud peal siis leppisin seekord lihtsa küpsetisega ehk rullbiskviidiga. Kuna olen siin juba ühe rullbiskviidi retsepti kirja pannud juba siis seekord kasutasin teist retsepti - see sobib sellise rulli jaoks paremini mida on soov rohkem kokku rullida(ei kerki nii kohevaks kui see teine retsept)

rullbiskviit saksa I retsept



Rulli jaoks läheb:
4 muna
1 spl külma vett
80 gr tuhksuhkrut
4 tl vaniljesuhkrut
50 gr jahu
50 gr kartulijahu

Munakollased ja valged eraldi kaussidesse. Valgetele 1 spl külma vett ja veidi soola ning vahustada kõvaks vahuks, lisada tuhksuhkur ja vahustada veel kuni läikiva-tugeva massi tekkimiseni. Munakollased vahustada tugevaks vahuks ja lisada valgevahule. Viimasena lisada jahu-kartulijahu segu. Hea kui jahusegule lisaks noaotsaga küps.pulbrit veidi. Segada ettevaatlikult ühtlaseks taignaks ja panna eelkuumutatud ahju(200kraadi /pöördõhk 180 kraadi ning küpsetada 10-12 minutit(ise küpsetasin 10 min).

Rätik laualae panna, üle puistata vähese suhkruga. Rullbiskviit ahjust välja võtta, küpsetusaberist kinni võtta ja tagurpidi rätikule asetada, küpsetuspaber biskviidi küljest ettevaatlikult lahti tõmmata ja uuesti tagasi asetada ning rulli keerata(pealtpoolt katab paber ja alt rätik), lasta jahtuda kuni rull on leige/jahe(sõltub mis täidis sisse läheb - zelatiin eeldab et rull on jahe). Kui rull lahti rullida saab sinna soovitud täidise panna - siit algab fantaasia. Ise eelistan kas hapukat moosi või vahukoore-kohupiimasegu ning värskeid marju-puuvilju.

veel: kui paber ei tule biskviidi küljest lahti tasub külma-märja salvaga üle paberi liikuda _ seepeaks lahti ehmatama paberi biskviidi küljest.

5 kommentaari:

Pille ütles ...

Oi, need roosiõied teevad sellest lihtsast rullbiskviidist ju tõelise iluduse!!

Anneli ütles ...

:D Aga nii see ju tegelikult ongi. Lihtne rullbiskviit võib hästi maitseda aga väljanägemises pole ju midagi erilist ....

Pille ütles ...

Tegelikult on õnnestunud rullbiskviidid ise ka ilusad - sellised siiruviirulised. No aga roosiõieleht on kõige krooniks :)

SJNOFAL ütles ...

Tere...kas kartulijahu asemel vb ka maisijahu panna?

Anneli ütles ...

KAsutatud on ikka tärklist ehk kartulijahu .Päriselt ja põhjendusega ma öelda ei oska aga ei kasutaks ise. Pigem paneksin kogu koguse(ka tärklise osa) jahu. Kartulijahu on ju pandud seepärast, et oleks õhulisem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...