14 juuni, 2008

Jogurtijäätis

Jogurtijäätis on ju iseenesest ääretult lihtne ja ka kalorivaene - juhul kui ei lisaks pakki vahukoort(mida mina just tegin:D ).


Õpetust nagu polegi panna - jogurt, vahukoor ja vaniljesuhkur/essents omavahel segada ja jäätisemasinasse. Kogused sõltuvad ju sellest kui suur on masin või kui palju jäätist on soov teha. Mina panin 200ml vahukoort ja 500-700ml jogurtit.

Jäätisepallidest: seekord oli jäätis otse jäätisemasinast ja seepärast üsna pehme ning ei tahtnud kulbist välja tulla(ka vesi ei aidanud).

Aga üldiselt on hea kui jäätisekulbi nõgusus on sügavam, sest siis tuleb pall ilusam ja ümaram. Ja lisaks võiks olla sellel kulbil ka toekas käepide,sest peened ja kerge käepidemega kulbid kipuvad lagunema.

Mina kasutan TW vanat jäätisekulpi ja olen tõeliselt rahul - enne seda oli 1+3 kaubandusest ostetud jäätisekulpi ning ükski ei pidanud vastu rohkemat kui 2 jäätisesöömist.

2 kommentaari:

Tiina ütles ...

Küsiksin natuke selle Tupperware jäätiselusika kohta. Olen kah juba teise kulbi ära lõhkunud (see isetehtud jäätis on ikka hirmus-hirmus kõva :)). Kas see on praegu ka müügis ja milline ja mis hinnaga?

Anneli ütles ...

Seda mis minul on, ehk see sinise-valgega, seda ei ole enam müügis. Aga samas TW tooted on pika garantiiga ja seepärast julgeks siiski proovida selle uuega ka:) . Hinda ei oska hetkel öelda, sest enam otseselt ei tegele sellega.
Aga selle kõvaduse vastu aitab kas rasvasema koore kasutamine (rasvasem jäätis ei lähe nii kõvaks) või alkoholi lisamine(piisab 1 tl). Ja muidugi võib jäätise u 10-30 minutit enne serveerimist tavalisse külma võtta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...