16 juuni, 2008

Baklažaani paadikesed hakkliha-tomatitäidisega

Seekordne toimetamine köögis seisnes siis külmakpist jääkide kokku segamises:) Avastasin baklažaanid ja purustatud tomatid ning siis ei jäänud muud üle kui otsida välja ka hakkliha ning veidi maitsetaimi. Moussaka tegemist ei viitsinud seekord ette võtta, sest õhtusöögi aeg oli juba liiga lähedal. Niisiis, tegin "paadikesi"



Ära kasutasin siis:

2 baklažaani
u 100 gr hakkliha
tilli
aedruuti pisike oksake
nn"Maggikraut" - sobib ka siledaleheline petersel(no ei oska õiget nime öelda, sest ise nimetame seda Maggi´ks)
1 purk purustatud tomateid(kasutasin küll omatehtuid kui täitsa sobivad on ka poe omad st need plekkpurgis)





Hakkliha praadisin läbi, lisasin värskel jahvatatud musta pipart veidi, maitserohelise ja hakitud baklažaanisisu(õngitsesin noa ja lusika abil osa sisust enne välja. Baklažaan tuleb esmalt pooleks lõigata, soola peale raputada ja u 10-15 minutit seista lasta siis ära kuivatada ja veidi praadida ning siis juba sisust osa välja õngitseda(suvikõrvitdsaga on seda lihtsam teha) ) ning viimasena purustatud tomatikonservi. Segasin pannil kõik omavahel läbi ja panin "paadikestesse" ning ahju 180 juurde niikauaks kuni paadid võtsid jumet ja baklazaan oli muutundud valgest selliseks klaasistunud kollakas-halliks ning hakkliha peal tahtis tumedaks tõmbama hakata(u 20-30 minutit).

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Ooo, kaunis! Meil oli ka eile pommu menüüs, aga veidi teisel kujul. See-eest täidan täna hoopis paprikaid :)
PS Maggikraut on leeskputk (vt siit: http://www.nami-nami.ee/componentshow.php?act=edit&pID=53)

Anneli ütles ...

Tähh heade sõnade eest!
Täidetud baklažaan on tegelikult eriti hea kodumaiste tomatite ja küüslagu seguga.
Täidetud paprikad võtan mina menüüsse juuli teisest poolest ehk siis kui oma kasvuhoonest neid korjama hakkan.
Ja selle "maggiga" on mul vist mingi eriline suhe- niipea kui "lee" lugeda suutsin niipea teadsin mis see on aga samas ei püsi see kunagi meeles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...