Lehed

16 mai, 2008

Rabarberi- martsipanikook


Sirvisin netis leiduvaid foorumeid- retseptiraamatuid kuid päris seda mida hing ihkas ei leidnud ... Midagi magusat tahtsin - ikka tõsiselt magusat ja kookost ei tohtinud seal olla ning ka kaneel oli selline kahtlane asi mis seekord välja võis jääda ... Lõpuks avastasin kodust martsipanimassi - see oli piisavalt magus, minu jaoks.
Üsna hea kook tuli välja. Aga kj jaoks kindlasti mitte sobiv. Argipäevaõhtuks seda järgmine kord enam ei teeks, sest maitse on piisavalt hea, et nädalavahetusel kui aega rohkem või kui sõbrad/tuttavad külla tulevad on aega rohkem nautida.

Põhi:
125 gr võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 1/2 jahu
noaotsaga soola ja vaniljesuhkrut

Täidis:

oma äranägemisel rabarbreid(oli 3 parajalt suurt ja jämedat vart)
1 pakk vahukoort
1 pakk Kalevi martsipanimassi arahhiisist(olen kooner ja enamasti küpsetistes kasutan seda)
1 pakend ruf koorepudingut
1 muna(millegipärast arvan, et selle oleks võinud ka ära jätta)
kui on kodus siis võiks paar tilka mõrumandli essentsi lisada - annab tugevama mandli maitse.

Põhjaks olevad ained omavahel kokku segada ja võitatud pirukavormi segada suruda. Küpsetada 10 minutit 175 kraadises ahjus. Võtta välja,puistata peale rabarbritükid ja katta täidisega .Lasin rabarbritükkidel eelnevalt suhkruga seista u 20 minutit.
Täidise tegemine:
Martsipanimassi lasen saumikseri teraga(mitte selle sauaga) peeneks(tekib selline peeneteraline pudi), lisan vahukoore ja ruf koorepudingupulbri. Segan hoolikalt läbi ja valan rabarberi tükkidele. Lihtsam oleks pulber vahukoorega enne ühtlaseks segada. Muna võib panna aga võib ka ilma teha, sest pulber paksendab kuni 0,5l vedelikku.
Küpsetasin niikaua 180 kraadises pöördõhuga ahjus kuni kook hakkas pealt kuldseks muutuma.
NB! enne tasub ikka veenduda et täidis vedel ei ole. Minul oli isegi nii tugev, et ei "võdisenud" .

2 kommentaari:

nuffik ütles ...

Ma tõesti tahaksin teada, kuidas Sa seda täidist tegid, kardan, et teen valesti.

kiilike ütles ...

Nii, olen siis nii kiiresti kirjutanud et täidisest pole tegelikult sõnagi :)(

Martsipanimassi lasen saumikseri teraga(mitte selle sauaga) peeneks(tekib selline peeneteraline pudi), lisan vahukoore ja ruf koorepudingupulbri. Segan hoolikalt läbi ja valan rabarberi tükkidele. Lihtsam oleks pulber vahukoorega enne ühtlaseks segada. Muna võib panna aga võib ka ilma teha, sest pulber paksendab kuni 0,5l vedelikku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...