08 aprill, 2008

Rabarbrimuffinid

Vanad rabarberid tuleb külmast ära teha enne kui uued piisavalt suureks kasvavad - ja umbes paari nädala pärast peaksin oma aiast juba esimese koogi jaoks neid värskeid ja õrnu varsi saama.


250 gr rabarbreid
175 gr võid või margariini
noaotsatäis soola
u 2 spl vaniljesuhkrut
150 gr suhkrut
4 muna
350 gr jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
5 spl piima
75 gr tuhksuhkrut
1/2 sidruni mahl


rabarber puhastada ja tükeldada. Või,sool, vaniljesuhkur ja suhkur vahustada. Munad ükshaaval lisada ja vahepeal vaht uuesti ühtlaseks vahustada(iga muna lisamisel). Jahust 1 spl jahu eraldada - selles tuleb rabarbri tükke segada, et viimased taignas ühtlasemalt jaotuksid. Aga ülejäänud jahu segada küpsetuspulbriga ja lisada vaheldumisi piimaga või-muna vahule.Viimasena lisada rabarbritükid. Kahe spl lusika abil tainas vormidesse panna ja küpsetada 200 kraadi juures 25 minutit(ise küpsetasin 180 pöördõhuga 25 minutit). Muffinid ahjust võtta ja lasta jahtuda. Tuhksuhkur segada sidrunimahlaga ja muffinid sellega üle pintseldada.


Võin lisada, et mõnusad mahlased olid ja kerkisid päris hästi.

2 kommentaari:

qsti ütles ...

Kui ma kunagi aia saan siis üks on kindel, rabarber mul seal kasvama hakkab! Praegu olen lihtsalt kade. :)
Mul selle aasta esimesed rabarberid juba koogiks tehtud (rabarber tuli küll oma aia asemel Selverist).

Anneli ütles ...

nii, aga mina võtan homme või kui ei kannata homseni siis juba täna pealelõunat lastele esimesed rabarbrid oma aiast:). Kui väga kiuslik olen rabarberite suhtes siis saan isegi koogi jaoks võtta:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...