11 aprill, 2008

Nutella, rosina ja õuntega stritsel




Teisest poolest pärmitaignast tegin siis magusa saia. Jah, tean et Nutellas ei ole midagi head aga .... koos õunatükkide ja rosinatega on kringli/stritsli tegemisel meie peres asendamatu. Muide, need ülejäänud mis püüvad Nutella sarnased olla ei ole seda kohe kuidagi. Maitse ja väljanägemine küpsetisel on väga erinev(kui kasutada odavamaid tooteid) .




Lahtirullitud pärmitaigna määrisin nutellaga ja puistasin peale õunatükikesi (1 õun) ja 2 peotäit rosinaid. Siis lõikasin taigaplaadi kaheks ja rullisin kokku ning lõikasin pikuti pooleks. Keskmised 2 ühendasin omavahel ja edasi punusin patsi juba nii nagu ikka. Võõpasin üle lahtiklopitud munaga ja küpsetasin 180 kraadises ahjus u 15 minutit(või veidi rohkem ehk kuni muutub pealt kuldkollaseks/kuldselt pruunikaks.Peale kokkurullimist oleks hea panna küpsetuspaberile, sest sõltuvalt taigna pehmusest on see patsi punumine paras nikerdamine(millega saab veel kuidagi hakkama aga otsad on alati need mis kriitikat ei kannata).


Pärmitaigen siin blogis juba kuskil varem avaldatud(tw pärmitaigen siis see mida mina kasutan)

2 kommentaari:

qsti ütles ...

See "päris" on ikka ilus ja uhke, see minu variant on lihtsalt kiirustajatele ja laiskadele (no ma ei oska vist kuangi nii ilusat saia valmis punuda kui sul see siin).

Anneli ütles ...

tegelikult on nii, et pilt tuli viletsam kui sai tegelikult oli. Ja maitse üle ei vaielda aga punktilugeja jaoks liiga hea.

Ja pühapäeva õhtul tehtud stritslile panin sinna nutella peale veel 300 gr kohupiima millesse oli 1 muna segatud+suhkur, lisaks rosinad ja õunatükid. Välja tuli midagi Olümpia kohupiimapärja sarnast:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...