07 aprill, 2008

Jogurtisarlott


Seda magustoitu olen kavatsenud teha juba väga pikka aega, ei teagi enam millal see mõte tekkis aga tegemiseni pole jõudnud ..... kuni pühapäevani.

Minu jaoks peab täidis olema kreemine st peab sisaldama vahukoort piisavalt(kohupiim jogurtiga segades üksi ei ole piisav).

Seekord tegin kasutasin omatehtud rullbiskviiti, vaarikajogurtit, kohupiima ja vahukoort ning õuna-jõhvikamoosi.


Rullbiskviit:

4 muna
125 gr suhkrut
u 2 tl vaniljesuhkrut
noaotsatäis soola
80 gr jahu
40 gr kartulijahu
noaotsatäis küpsetuspulbrit
rätikule suhkrut


Munakollased eraldada valgetest. Valged ja sool vahustada kõvaks vahuks.Munakollastele lisada suhkur, vaniljesuhkur ja 4 spl külma vett ning vahustada kohe kõvaks vahuks. Kollaste vahustamine võtab üksjagu aega aga õnnestub kindlasti! Jahu, küpsetuspulber ja kartulijahu segada omavahel. Valgele lisada kollase vaht ja segada ettevaatlikult omavahel, viimasena lisada jahu. Tainas panna küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetad eelnevalt kuumutatud ahjus 8-10 minutit(180 kraadi).

Valmis biskviit võtta ahjust ja panna suhkruga ülepuistatud rätikule ning keerata ettevaatlikult rulli, uuesti lahti rullida ning katta moosiga ja uuesti rulli keerata aga võimalikult tihedalt kokku surudes.


Täidis šarlotile (tuleb üsna palju )

1 pk kohupiima(kasutan Tere vaniljekohupiima)

1 pakk vahukoort(200 ml)

vaniljesuhkrut

2 spl suhkrut vahukoore vahustamseks

u 500 ml jogurtit (maitse vastavalt oma soovile)

zelatiini 1l vedeliku tarretamiseks.


Täidis valmistada nagu ikka tarretis. Zelatiin paisutada, sulatada vesivannil või mikros ja segada jogurti-vahukoore-kohupiimamassi.


Jahtunud rullbisviit lõigata viiludeks(õhemad kui 1cm) ja katta kausi põhi ja servad(millele on asetatud toidukile enne) rullbiskviidi viiludega. Täidis valada vooderdatud kaussi ja kui täidis piisavalt tugevaks muutunud on - katta ka pealt viiludega. Päris kõva ei tohiks täidis veel olla, sest siis ei kinnitu rullbiskviidi viilud täidisele.

2 kommentaari:

qsti ütles ...

Neelud hakkasid kohe käima! Nii ilus näeb välja.
Võtan aga plaanidesse...

Unknown ütles ...

Aga mune? Palju neid tuleb?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...