13 märts, 2008

Õunakook

See on õunakook mida tuleb alati vormis teha. Mida hapumad õunad ja mida paksem kattekiht seda parem on kook.



Vaja läheb liivataiget(,http://kiilikesetoidulaud.blogspot.com/2007/11/liivataigen.html)hapusid õunu- kogus sõltub vormi suurusest ja vaniljepudingut - jällegi otsustab koguse vorm, aga enamasti alla 1l arvestada ei tasu. Puding on siis tehtud Ruf vaniljepudingipulbrist(see puding tuleb enne piimaga keeta- soovitav tegelikult vahukoorega pooleks keeta- õpetus pakil).
Liivataigen valmistada, lasta külmas seista ja siis vormdesse/suurde vormi panna nii et ka servad kõrged oleks. Õunad koorida ja poolitada ning laotada põhjale, peale raputada veidi suhkrut ja siis peale kallata vaniljepuding. Tartalettide jaoks lõikasin õuntest viilud ja katsin taigna tihedalt nende viiludega .... muu koogi valmistamisel on sama. Küpsetada 180 kraadi juures kuni kate on jumet võtnud või mõned kergelt pruunikad täpid tekkinud või kuni taignaserv pruunikaks tõmbuma hakkab.
Kui sai suures vormis kook tehtud siis tuleb kannatust varuda ehk kook peab olema täielikult jahtunud, et lõikama saaks hakata. Tartalettide tegemisel ei ole see nii oluline, sest pudingu kiht on väiksem ja laialivajumist vähem(aga veidi jahtuma peaks siiski)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...