15 märts, 2008

Spinati-lõhepirukas

Täna poodi minnes hakkas mind kummitama mõte spinati-lõhepirukast. Idee tundus nii ahvatlev, et sellest loobumine ei tulnud hetkekski mõttesse. Mis mõeldud seee tehtud ehk põhikomponendid spinat ja kuumsuitsulõhe said ostetud. Ja mis asja juures kõige parem .... mul olid ka "katsejänesed" käepärast :P


Ideest veel, kui see nüüd kellegi blogis üleval on siis palun vabandust,et enda ideeks tembeldan- tegelikult olen üsna kindel et nägin kuskil sarnast retsepti aga ... kus oli, seda ei tea) Lingiks hea meelega, aga enne küpsetama asumist ei suutnud tuvastada kohta kus see olla võis.


Vaja läheb põhja jaoks:

100 gr võid/margariini


2 1/2 dl jahu(sõelusin läbi)


1 muna


veidi soola


Täidiseks võtsin :

225 gr spinatit(külmutatud ja 1/2 pakist)

200 gr kuumsuitsulõhet

3 muna

500 ml vahukoort

1 karp toorjuustu(võib ka ära jätta)

ja meeltesegaduses pigistasin ka parjalt palju hapukoort vahukoore-toorjuustumassi :P - seda vist tegema ei peaks aga samas maitset ei muutnud

maitsestamiseks kasutasin värskelt jahvatatud musta pipart, veidi sidrunipipart ja soola(puistasin enne vedelikku kallamist spinatile).

Taigna ained omavahel segada ja võitatud vormi põhja ja äärele suruda. Taignale jaotada osa kalast ja siis spinat ning ülejäänud kala(eesmärk oli, et osa kala jääks vedelikust välja ja tekitaks isu kui valmis on aga mingil põhjusel jäi kala sinna kus ta oli ja spinat kerkis ...). Vahukoore, toorjuustu,hapukoore ja muna segasin omavahel ning lisasin spinatile-kalale. 40 minutit oli pöördõhuga 170 kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...