07 märts, 2008

Kirsi-kohupiimapurukook

Seekord jäi kummitama Thredahlia kirsi -kohupiimakook(http://thredahlia.blogspot.com/2008/02/kirsi-kohupiimakook.html ).
Ära tegin :) st ideed järgisin aga seda siis oma retsepti kohaselt.Lähemalt retsepti uurides selgus ,et need ei erinegi üksteisest väga palju. Koogi kohta võib öelda, et päris hea on aga igatsus tekkis selle õige soklaadimaitse järgi ...






300 gr võid/ küpsetamismargariini(kasutan viimast alati)
3 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 kl suhkrut
3 pakki kohupiima(pakki kaal siis 200 gr)
3/4 pakk hapukoort(500 gr pakk on siis kasutusel olnud- aga võib kohupiimaga segada ka u 400gr, siis on veidi paksem see kohupiima-muna-koore mass)

vaniljesuhkrut
4 muna


kirsse(külmutatud) vähemalt 1l jagu(kindlasti võib teha ka kompoti kirssidega aga siis on hapusus nõrgem ja maitse mahedam)



Sega omavahel jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Võta 1/3 jahu-suhkrusegust teise kaussi ja lisa 2/3 purule 3 suure kuhjaga teelusikatäit kakaod sega kõik omavahel läbi ja lisa 200 gr tükeldatud võid ning näpi korralikult läbi. Sega kohupiim,hapukoor ja munad,vaniljesuhkur. Pane tume puru plaadile, sinna peale kirsid ja siis kohupiimamass ning lõpuks hele puru(see kõrvalepandud tassitäis suhkru-jahu segu ning 100 gr võid segi näpitult) Küpsetada 200 kraadises pöördõhuga ahjus kuni pealt kuldne ja mõned kuldpruunid kohad(puru tükid)

1 kommentaar:

Thredahlia ütles ...

Tore kuulda, et inspireerin retsepte järgi proovima.
Olen seda kooki nüüd kaks korda teinud ja täiesti veendunud, et palju oleneb kakaost, mida kasutada. Teisel korral Meie Margi pakipõhjaga (ja peale seda põhja seda enam osta ei kavatse ka) ei olnud ikka üldse see... kahjuks. Esimesel korral kasutasin miskit Itaaliast kaasa toodud kraami, aga Eestis kipun Meie Margile viimasel ajal iga kell Fazerit eelistama.
Ilmselt oleks maitse tugevam, kui kasutada ka puruna seda kakaost tainaosa :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...