21 veebruar, 2008

Müslileib(pealkiri kokkuleppel iseendaga)

Seekord oli kavatsus leida mõni uus keeks ... aga retsepte sirvides jäi silma see müsliga küpsetis - jah, just nimelt küpsetis. Suu tahaks öelda et "müslileib" aga õigem oleks vist siiski "müslisai". See küpsetis sõltub rohkem kui ükski teine asi sellest mida sinna sisse paned. Mida parema müsli(loe: omale meelepärase) paned seda parem tuleb ka küpsetis. Minul oli selleks Brügge Gourmet Shokolaadimüsli .
Väga hästi sobib maitsestamata toorjuustuga hommikukohvi juurde(kui selleks ajaks veel midagi järgi on- eeldusel, et eelneval õhtul küpsetati) ning sama hea on ka leigena külma piimaga süües.
Need valged tükid leiva sees on kaerahelbed.
Koostisained:
150 gr müsli(puuviljamüsli ), võiks siiski olla vähese rasvasisaldusega(panin 200gr)
320 ml piima
1 muna
200 gr jahu(võib asendada täisterajahuga 1/2 osas)
1 spl triiki küpsetuspulbrit(ei ole liiga palju, maitset ei jäänud)
60 gr pruuni suhkrut(ise kasutasin demerera suhkrut- originaalis peaks panema 80 gr aga siis läheks paris magusaks)
1/2 tl kaneeli
võid vormi määrimiseks(silikooni pole vaja määrida vaid loputada veega üle)
Valmistamine:
Müsli muna-piimasegusse seisma panna vähemalt 10 minutiks. Kui vähem seisab jäävad kaerahelbed kuivaks ja krõmpsusk ka küpsetises- ise hoiaks järgmine kord u 20 minutit(originaalretseptis oli soovitatud hoida 5 minutit).
Jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur omavahel segada. Müsli -piimasegi lisada jahule ja korralikult läbi segada. Taigen võiga määritud vormi panna ja küpsetada 180 kraadi juures 50-60 minutit( küpsetasin silikoonvormis 180 kraadiga pöörõhuga ahjus 45 minutit).

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...