27 jaanuar, 2008

Suitsukalapirukas

Paar aastat tagasi sai proovitud paraja kahtlusega hinges üht pirukat kalast. Retsept pärines Kodukirja kokkajalt. Põhjus miks kahtlesin retseptis oli see, et mul ei olnud kuni tolle hetkeni selle autori retseptid välja tunud. Aga seekord tule see välja, kuigi jah, muutsin retsepti kala osas ehk räimefileede asemel kasutasin kodus suitsutatud lesta.
Teen seda pirukat õhtusöögiks aeg ajalt.


taigen:
250 gr võid/ küpsetusmargariini
1/2 tl soola
250 gr kohupiima
4dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
täidis:
3 dl keedetud riisi
1/2 dl hapukoort
u 400 gr suitsukala(eelistatult lest aga ka lõhe sobib- kasutan neid fileerimise jääke mis suitsutatud)
soola
4 keedetud muna
tilli, murulauku või rohelist sibulat
määrimiseks muna
Sega taigna komponendid ühtlaseks taignaks ja pane u 2h külma. Sega omavahel kokku keedetud riis, puhastatud suitsukala, hakitud muna, murulauk ja till ning viimastena lisa hapukoor ja sool, sega kõik omavahel segi. Kui taigna külmast välja võtad rulli piklikuks plaadiks. Plaadi ühele poole pane täidis. Tõsta teine pool üle täidise ja servad suru kinni kahvliga ning lükka/pane pitruka alla.
Mina määrisin küll vaba poole servad lahtiklopitud munaga ja selle poole servad kus täidis oli tõstsin taigna najale ja määrisin nn väljaspoolt munaga ning surusin ületõstetud taignaga kokku. Nii tekib nn ümbrik ja midagi ei pääse välja(lõhega tehes on seda rasva ja hapukoore segu paras jagu ). Kui tundus ,et kinni ei jää siis surusin sõrmedega taignapooled kokku. Määrida lahtiklopitud munaga ja küpsetada 200 kraadises ahjus 30 minutit.
  • Tavaliselt teen poole väiksema koguse ja sellest piisab kahele täiskasvanule ja kahele põngerjale.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...