27 jaanuar, 2008

Mousse au chocolate tort pirnidega



Selle tordiga on parajalt "mäkerdamist" aga samas paras vaheldus nn kodustele tortidele. Igaks juhuks tasub kinni pidada toiduhügieenist(käte pesu peale munade lahti löömist) ja külalistele ei tasu tordi koostisaineid avalikustada ..... vähemalt mitte enne kui kõik on oma tordilõigu ära söönud .... :)









retsepti siis järgmine ......

Põhi:

3 muna
3 spl külma vett
80 gr tuhksuhkrut
1 noaotsatäis soola
50 gr jahu
50 gr tärklist
1 noaotsatäis küpsetuspulbrit

Täidis:
1 purk pirne(saab ka väikse purgiga aga suurem oleks parem)
1/4 l pirnimahla/kompotivedelikku(tegelikkuses võiks vähem olla veidi)
1 pakike selget /värvitut Tortengus´i
1-2 spl suhkrut

Creme:
250 gr sokolaadi(bitter sobib)
4 muna(3 suurt õi 4 keskmist)
60 gr tuhksuhkrut
200 gr vahukoort
1 pudelike Rummi essentsi(Rumaroma- RUF)


  • munakollased eraldada ja veega vahustada,tuhksuhkur sõeluda munakollasevahtu ja vahustada veel veidi
  • munavalged vahustada ja lisada kollastele
  • jahu segada tärklise ja küps.pulbriga ning segada munavahuga ettevaatlikult
  • tordivorm küpsetuspaberiga vooderdada ja tainas sisse valada ning siletadks siluda
  • juhul kui kasutad silikooni , loputa viimane lihtsalt külma veega
  • 200 kraadi juures küpsetada 20-25 minutit
  • kooki 10 minutit vormis jahutuda lasta ja siis vormist välja võtta ning lõplikult jahtuda lasta
  • pirnid nõrutada, mahl koguda. Pirnid lõigata viiludeks/lõikudeks ja lamedalt koogipõhjale asetada.
  • pirnivedelik Tortengus´iga segada ja maitse järgi lisada suhkrut (u2 spl) ja keema ajadapidevalt segades.Viimasena lisada Rumaroma(essents)
  • jahtuv tordikate pirniõikudele panna ja ühtlaselt katta ning külmkapiks kõvaks tarduda lasta
  • sokolaad tükeldada, kaussiga veevannis/mikros sulatada
  • munavalged ja kollased eraldada. Kollased tuhksuhkruga vahustada, siis jahtunud agaveel pehme sokolaad kollasemassi segada
  • vahukoor vahustada ja ka munavalged vahustada
  • esmalt vahukoor kollasemassi ja pärast vahustatud munavalged hulka segada
  • tort ümbert Mousse-au-chocolate- Creme-iga võõbataning dekolehtede/sokolaadilaastudega kaunistada

Tähelepanekuid

  • põhi tasuks immutada. Ise tegin seda kohviga aga parem oleks nt pirnivedelikku kasutada(võib ka mõlematsest kohvi sobis sinna ). Kui võtta suur purk pirne siis saab sealt piisavalt vedelikku.
  • Katet tasuks peale valmistamist veidi seista lasta, sest siishakkab kõvemaks muutuma ja mõnusam on plätserdada(mida rohkem pinna ebatasasusi seda ilusam tehelikult on see tort)
  • Sama kreem sobib ka lihtsalt magustoiduks st järelroaks kaunistatult pokaalides serveerida .....

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...