11 jaanuar, 2008

Kartulivorm


Selle toiduga on küll sellised lood, et niiväga kui tahaks ka täpset retsepti kirja panna siis see ei õnnestu. Hakkliha on püsiv suurus aga kõikide teiste koostisainetega on täpselt nii nagu on ... ehk sõltub tujust, sööjate arvust, vormist milles tahan teha.

Vaja läheb siis:
kartulit hakkliha(minul siis 400-500gr)
muna(enamasti 2-3 tk) piima (al 0,5l -1 l)
värskelt jahvatatud musta pipart

paprikapulbrit
soola


Kartulid koorida ja viilutada õhukesteks viiludeks(aga võib ka kangideks). Hakkliha praadida ja maitsestada vastavalt soovile.Munad lahti kloppida, lisada piim ja maitsestada soola ja pipraga. Vorm määrida rasvainega kergelt. Kartuliviilud põhja, hakkliha peale ja korrata nii nagu soovi on. Kallata peale muna-piimasegu. Küpsetada ahjus 40 minutit kuni 1h u 200/180 kraadises ahjus.
  • Võib ka nii, et kartul /hakkliha/kartul aga ise teen tavaliselt ühe kihiti ladumise veel.
  • Kui vedeliku koguses kindel ei ole jätan 1 muna ja veidi piima lisamata algul, ning segan pärast omavahel ja lisan kui vaja.
  • Kui kartuli viile/kange enne keeta saab vorm kiiremini valmis ..... aga maitse ei ole see.Piisab külma veega keema panekust kuni keema hakkamiseni(kui vesi keema läheb võib kartulid ära kallata ja vormi panna nii kuis soovi on).
  • Eriti hea tuleb puuküttega ahjus tehes. Ise igatsen seda maitset taga ja arvan, ligilähedase maitse saaks siis kui vormi teha toorete kartuliviiludega ja küpsetda madalamal temperatuuril(vormile alguses foolium peale).

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...