07 detsember, 2007

Suitsukana-ananassi pirukas


Meie pere lemmik on tegelikult pizza suitsukana, ananassi,
krevettide ja juustuga. Aga mingil põhjusel keeldus minu mõistus(ja ka käed) seda tegemast ....
Selle piruka põhjaks on jällegi kohupiima-õlitaigen :
125 gr kohupiima(maitsestamata ja võimalikult kuiv)
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola/ suhkrut(kui magus taigen vajalik)
Kohupiim sõelal nõrguda lasta ja lõpuks õli, piima ja noa otsatäie soolaga segada.Jahu küpsetuspulbriga segada ning lisada jao kaupa kohupiimamassile. Segamiseks oleks hea kasutada mikseri taignasegamiskonkse. Võtmesõna selle taigna valmistamisel on: korralik läbisegamine!!
NB! taignast jagub vormile mille läbimõõt on 24/26cm,arvestatud on, et taignast saab 8 lõiku quiche, pizza puhul jagub 1-4 portsioniks
Täidis:
2 kintsuliha(suitsukana) tükki
väike purk viiluatud ananassi
2 keskmist sibulat viilutatult ja kergelt läbipraetuna
peotäis kooritud krevette
30 gr riivitud parmesani või sarnast kõvat juustu.
2 muna
piima niipalju et kokku oleks vedelikku 300 ml
maitseks soola, estragoni, tüümiani veidi
Taigen vormi põhja ja seintele suruda, tükeldatud täidis taignale ja maitsestatud muna-piima segu täidisele kallata. Eelsoojendatud ahjus(200 kraadi) u 30-40 minutit küpsetada ehk kuni pealt ilus kuldpruun on.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...