Lehed

13 detsember, 2007

Soti viskikook


Retsept on võetud mõned aastad tagasi ilmunud Pere ja kodu retseptilisast.
See keeks/kook on meie jõululaual olnud nüüdseks juba 4 aastat ja jääb arvatavasti veel aastateks jõuluõhtu maiustuseks.
1dl tükeldatud kuivatatud ploome
1dl viskit
1dl tükeldatud kreeka pähkleid
150gr võid
2dl suhkrut
2 muna
3 1/2 dl nisujahu
2 tl küps. pulbrit
1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/2 tl nelki

Glasuur: 50gr toasooja võid
1 1/2 dl tuhksuhkrut
1-2 sl viskit
1 tl lahustuva kohvi pulbrit

Lase ploomitükkidel üle öö viskis maitsestuda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja kuivained. Lõpuks lisa ploomid, viski ja pähklid.Vala taigen võiga määritud ja riivsaiaga (piparkoogipuru annab parema maitse) ülepuistatud piklikku või ümmargusse keeksivormi. Küpseta 175C juures 1 tund. Sega glasuuri jaoks toasoe või tuhksuhkruga. Lahusta kohvipulber viskisse ja lisa või-suhkrusegule. Määri glasuur jahtunud koogile.



  • olen kreekapähklid väiksemaks purustanud, sest ka lapsed on seda söönud.

  • ma ei ole seda glasuuri pannud vaid jätnud ilma glasuurita ... maitseb niigi hästi ning üleliigset suhkrut pole mõtet sisse süüa:) ... aga tuhksuhkruga võib ikkagi kaunistada:)

  • mida parem viski seda parem ka kook, sest viski maitse imbub ploomide kaudu kooki:)))

  • Tw vormides ehk silikoonvormis ei ole see keeks eriti hea tulnud - ei tea kas viga minus või vormis aga metallvormis on maitse parem olnud!?

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...