17 detsember, 2007

Salaami-juustumuffinid(12 tk)

Retsepti idee on võetud Pere ja Kodu retseptilisast aga koguseid ja koostisaineidon muudetud.




5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl paprikat

120 gr riivitud juustu
100 gr salaamit(mida tugevama maitsega seda parem)
1/4- 1/3 keskmisest paprikast
2 muna
2 dl piima
1 dl õli
mooniseemneid


Segada omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja paprikapulber. Lisada peeneteks ribadeks lõigatud salaami ja riivitud juust ning ribadeks lõigatud paprika. Teises nõus segada piim, munad ja õli. Vala segatud vedelik jahusegule ning sega läbi. Jaga taigen muffinipanni aukudesse. Küpsetada 200 kraadi juures 15 minutit.

  • taigent tuleb üsna palju st 12 vormi saavad üsna täis
  • parem oleks neid muffineid teha silikoonvormis või siis mõnes muus vormis mis ei võta külge tainast. Pabervormid ei taha hästi pärast küljes ära tulla(soojalt ei taha).
  • Olen teinud peperonisalaamiga- ja see on siiani parim variant olnud. Mahedama maitsega salaamid ei anna nii head tulemust.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tahtsin oma uue silikoonist muhvikeste panniga just kõigepealt soolaseid muhvikesi proovida. Kuna mul salaamit polnud, siis panin selle asemel suitsuvorsti (Hirve vorst vist oli) ja maasingi tükikesi, mis andsid ka üllatavalt hea meki. Kuna ma paprikat ei söö, siis selle jätsin ära ja usun, et maitse eriti ei kannatanud.
Kerkisid ilusasti, ja silikoonpanni küljest tulid imehästi lahti. Maitse oli võib-olla tiba soolane (sest panin soola natuke rohkem kui retseptis ette nähtud, kuna maitstes tundus mage, aga sink ja juust andsid küpsemise ajal soolasust juurde).
Tänud jälle hea retsepti eest!

Anneli ütles ...

Kodus suitsutatud singiga tuleb jah hea - olen paar korda ka ise nii teinud:)
Paprika ära jätmisel maitse ei eriti palju ei muutu aga mahlasust on lihtsalt veidi rohkem.
Salaamiga tehes on tulemus seda parem mida tugevama maitsega vorst on.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...