14 november, 2007

Kirsi-toorjuustutort



Fantastiline kook mida peab lihtsalt tegema!
Sokolaadiküpsiste sokolaadine maitse, maheda toorjuustu ja kergelt hapuka kirsikattega on naudingut pakkuv suutäis.




Põhi :

220gr või veidi rohkem sokolaadiküpsiseid (kasutan 1,5 pakki Selga sokolaadiküpsiseid)
u 100 gr võid(või veidi rohkem ~10-20 gr rohkem)


Täidis:


400 gr maitsestamata toorjuustu(Millegipärast meeldib kõige rohkem Philadelphiaga)
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
o,5 sidruni värskelt pressitud mahl
6 zelatiinilehte või 3 tl zelatiinipulbrit +6 spl vett(lehtede puhul peavad olema kaetud veega)
2 dl vahukoort


Kate:

1 purk kompotikirsse(võib teha ka külmutatud kirssidest aga minu meelest pole see see õige maitse siis)
5 dl kirsimahla või siirupist valmistatud mahlapiisab ka 0,75 kirsikompoti vedelikust tegelikult kui hästi ära nõrutada)
2 spl suhkrut
0,5 sidruni mahl
6 zelatiinilehte või 3 tl zelatiinipulbrit+6 spl vett(jällegi - lehtedele vett niipalju et kaetud oleks ja tegelikult paneks ka pulbrile veidi rohkem vett)



Küpsised peeneks puruks jahvatada/purustada, või sulatada ning küpsisepuruga kokku segada. kasutan tw lahtikäivat tordivormi mille määrin õliga kergelt kokku. Surun küpsise-võipuru koogivormi põhja ja vajutan võimalikult tugevasti põhja peale kinni ning panen külma.


Nüüd võtan zelatiinikogused ja panen mõlemad paisuma/ligunema eraldi topsikutesse. Panen kirsid nõrguma.

Toorjuustu panen kaussi ja lisan suhkrud ja sidrunimahla, segan korralikult segi. Vahustan vahukoore. Ajan potis vee keema ja sulatan ühe zelatiini vedelaks ning lisan ettevaatlikult toorjuustumassile ning segan kiiresti et ei moodustuks tarretisetükke(mõistlikum on sulanud zelatiin jahutada ja alles siis lisada toorjuustumassile-siis ei ole ohtu et tükke tekiks) .Viimasena lisan toorjuustule vahustatud koore ja segan korralikult aga ettevaatlikult kõik ühtlaseks massiks. Valan saadud massi küpsisepõhjale ning panen u 30 minutiks külma(kui kokkusegatud ained on jahedad olnud saab ka lühema ajaga edasi toimetada).

Nüüd sulatan teise zelatiinikoguse ja lisan kompotivedelikule. Võtan tarretunud toorjuustmassi külmast välja ja panen sinna peale nõrutatud kirsid. Zelatiiniga segatud kirsivedeliku valan supilusikale mida hoian kirsside kohal. Niimoodi tasakesi valades jäävad kirsid nii nagu ise oled paigutanud muidu liiguksid kõik kuhugile kokku. Panen tordi ööks külma .



Head isu!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui suure läbimõõduga see vorm sul on, et kook liiga õhuke ie jääks?

Anneli ütles ...

27cm läbimõõt oli. Aga olen ka paksemana teinud st toorjuustu-vahukoore kogust suurendanud ja kirsi osa ka suurendasin aga pean tunnistama, et siis hakkab asi tasakalust välja minema.Ja kui koguseid suurendada siis ka zelatiinikogust tuleb suurendada ning sidrunimahla(värskelt pressitud peab olema) peaks ka veidi rohkem panema. Kui sidruni hapukus jääb väga nõrgaks siis kannatab koogi maitse :(

simpelnaine ütles ...

Tegin ka selle koogi ära. Suur tänu nii põhjalike seletuste eest :) Su blogi on teinud mu mehe väga õnnelikuks, kuna saan siit nii häid koogiretsepte ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...