04 november, 2007

Keeks


150 gr võid/küps.margariini
150 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
3 muna
300 gr jahu( võib asendada ka nii, et 150 gr jahu ja 150 gr purustatud pähkleid/mandleid)
3 tl küpsetuspulbrit(triiki täis lusikas siis)
u 1/8 l ehk 125 ml piima


Ja kui on soov teha ainult jahuga siis võib ju nt osa taignast teha pruuniks ning selleks oleks 15 gr kakaod vaja.

Aga võib lisada hoopis rosinaid, õhukesteks viiludeks lõigatud aprikoose(ei tohiks olla väga kuivanud)- seekord kasutasin seda varianti. Ja mida rohkem rosinaid seda parem:)


Pehme margariin, suhkur ja vaniljesuhkur vahustada. Lisada ükshaaval munad, vahepeal massi edasi vahustades. Segada jahu ja küpsetuspulber omavahel. Või-muna massile segada juurde jahu ning kui kasutatakse ka pähkleid siis ka need lisada. Jahu segatakse või massi vaheldumisi piimaga.

Juhul kui kasutakse kakaod siis kakao segada osaga taignast ning kakao segamiseks lisada veidi piima (häst vähe), sest siis seguneb kakao taignaga paremini. Keeksivorm määrida võiga.Keeksivormi panna hele ja tume taigen vaheldumisi või nii nagu soov on.


Küpsetada 175 kraadises ahjus 60 minutit. Hea oleks lasta keeksil jahtuda vormis. Jahtunud keeksile raputada tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...