08 november, 2007

Cannelonid paprika-seenekastmes

Minu jaoks on cannelonid asenduseks lasagne´le. Aga lasagne on rasvasem siis olen hakanud tegema cannelonisid.


Kasutasin seekord siis järmisi aineid:

11 canneloni toru(hakklihaga oleks saanud u 14 toru täita aga mul oli liiga väike vorm)
u 500 gr hakkliha(ikka loomalihast - aga võib muud)
kuivatatud paprika tükke+ leotamiseks u 1 dl vett
kuivatatud puravikku viile(5 tk)
värskeid paprika tükke veidi (1/4 parikast)
2-4 küüslauguküünt
1 suur tetrapak tomatipüreed
sorts valget veini(võib aga ei pea)
300 ml riivitud juustu(võib võtta rohkem aga mitte vähem)
u 3 spl võid
1,5 spl jahu
u 600 ml vett
soola


Hakkliha praadida, lisada tükeldatud küüslauk ja praadida läbi veelkord. Kui soov lisada ka veini siis nüüd on õige aeg. Lasta veinil paar minutit keeda ja lisada tomatipasta. Keeta mõned minutid. Ahjuvorm määrida või või õliga, cannelonid täita hakklihaga ja panna vormi kõrvuti, peale panna värske paprika ribasid(võib aga ei pea). Igaks juhuks : canneloni ühte otsa veidi juustu siis hakkliha torusse ja siis jälle juustu. Ja parem kui juust oleks suht jämeda riiviga riivitud, sest siis kulub juustu vähem(peenelt riivitud juust hoiab rohkem kokku )


Kaste jaoks või sulatada väikses potis, lisada jahu ja lasta paisuda(segada aeg ajalt- tegevus kestab 2-3 minutit). Lisada külm piim(seeneleotusvedeliku lisasin ka kastmele) ja pidevalt segades lasta keema tõusta. Lisada leotatud seened(leotasin neid u 2h) ja paprikatükid. Lasta tasasel tulel keeda u 5 minutit. Kui on rohkem juustu võetud siis osa järgijäänud juustust võiks panna kastmesse aga ei juhtu ka midagi kui ei pane. Cannelonide täitmisest järgi jäänud juustu võiks raputada cannelonidele mis on kastega üle valatud.
Vorm läheb ahju 200 kraadi juurde u 40 minutiks või kuni võtab ilusa jume(st 40 minutit peaks ikka olema aga kui tahab kõrbema hakata siis tuleb fooliumiga katta)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...