26 oktoober, 2007

Vahukoore-jogurtitarretis

Selle tarretisega on tegelikult nii, et ma ei viitsi kausikestesse teha ja seepärast kasutan tupperware tarretise vormi(maht 1,5l).




Tehes tarretist arvestan vedeliku koguseks u 1 liiter või veidi rohkem. Lisan tavaliselt tükeldatud Selga sokolaadiküpsiseid või väikseid marju veidi.





Seekord olid kogused järgmised:


400 ml vahukoort
700 ml vaarika joogijogurtit(tegelikult enda lemmik on Farmi kirsijogurt)
3 sokolaadiküpsist(võib aga ei pea)
6-8 kompotiploomi(võib aga ei pea)
zelatiini 1 l vedeliku tarretamiseks ehk 2 pakikest RUF zelatiini (kasutan ise alati seda)


Zelatiin vees paisuda lasta, sulatada vesivannil. Vahukoor vahustada ja segada jogurtiga, lisada u 2 spl suhkrut ja purustatud küpsised. Lisan osa jogurtimassi zelatiinile - samas kiirelt ja ühtlaselt segades zelatiini. (Kui kallata korraga mingi ports külma vedelikku leigesse zelatiini läheb viimane klompi ja siis ei tule tarretise tegemisest midagi välja.)Tavaliselt on mul zelatiini sulatamiseks u 250 ml tass millest pool on sulatatud zelatiini-vee segu täis ja siis ülejäänud tuleb jogurtit lisada et lahustada zelatiin jogurtiga. Kui väike osa jogurtist on zelatiiniga segatud siis nõristan vastupidiselt st jogurti-zelatiinivedeliku kallan peene ja ühtlase joana jogurti-vahukooremassi ja viimast segan ühlaselt kiirete liigutustega( kui segada aeglaselt siis võib ikkagi veel mingid tükid tekkida - seega kiire segamine on soovitatav). Jogurti-vahukoore mass segatud zelatiiniga kallan kogu segu õlitatud vormi ja lükkan külmkappi ...... u 2h on söömiskõlbulik

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...