29 oktoober, 2007

Tuunikala pirukas

Oleme oliividest sõltuvuses. Seekord avastasin poest oliivid tuunikala täidisega ..... järgnes retk tuunikala riiuli juurde ja esmased asjad olidki käes(mis piruka jaoks kõige olulisemad).


Koostisained olid siis:

2 karpi tuunikala õlis(tükid - mis ilusti ära nõrutasin)
oliive peotäis
mõned viilud punaseid ja kollaseid paprikaid
4 muna
vahukoort niipalju et vedeliku kogus kokku oleks 0,5 liitrit
estragoni, soola või sidrunipipart

Taigen(kohupiima-õli taigen) :

125 gr kohupiima(eelistatult maitsestamata aga häda korral võib olla ka vanilje maitsega soolasel pirukal:) ja võimalikult kuiv)
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola/ suhkrut(kui magus taigen vajalik)

Taigna valmistamine:
Segan taigna kokku - taigna õnnestumine sõltub selle segamisest! Kohupiim sõelal nõrguda lasta(kui on vedelam kohupiim- nt Tere vaniljekohupiim on piisavalt kuiv,et mitte nõrutada) ja lõpuks õli, piima ja noa otsatäie soolaga segada.Jahu küpsetuspulbriga segada ning lisada kohupiimamassile. Segamiseks oleks hea kasutada mikseri taignasegamiskonkse. Taignakonksudega tuleb segada niikaua kuni moodustub terviklik sile pallike!!
Täidise jaoks nõrutan kala, lõikan rõngasteks paprika ja nõrutan oliivid. Kui taigen on vormi põhja ja servadele surutud katan põhja kalaga jaotan kalale oliivid ja paprikarõngad. Klopin segistis muna ja vahukoore segi ning lisan maitseined vedelikule ning klopin/loksutan veel muna-koore segu. Kallan segupirukale ja panen ahju. Küpses seekord 25 minutit 180 kraadises pöördõhuga ahjus ja siis fooliumiga kaetult veel u 10-15 minutit samal temperatuuril.

3 kommentaari:

qsti ütles ...

Nüüd ma ei saa enne rahu kui ka seda pirukat saanud olen, tundub nii mõnus!

Anneli ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anneli ütles ...

nii, esmalt eemaldasin oma kommentaari ise:) .

Qsti - proovi ära ja anna palun teada kas tuli ka välja.

Täidise osa oli täielik omalooming.Põhi on see mida olen hakanud kasutama kõigil lahtistel pirukatel - jääb parajalt pehme ent samas sõrmede vahelt söömiseks piisavalt tugev.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...