03 oktoober, 2007

Seene-suitsukanapirukas


Põhjaks läheb kohupiima-õli taigen

125 gr kohupiima(eelistatult maitsestamata aga häda korral võib olla ka vanilje maitsega soolasel pirukal:) ja võimalikult kuiv)
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola/ suhkrut(kui magus taigen vajalik)

Katteks:
nt kuuseriisikaid tükeldatuna 3 peaotäit
1 suitsukanakints
1 pisike suvikõrvits
1 karp merevaiku(suurem siis)
2 muna
piima niipalju,et 400 ml kokku oleks.


Praen läbi seened vähese võiga, lisan jämedalt riivitud suvikõrvitsa ja lasen sellel pehmemaks muutuda ning lõpuks segan hulka kanalihatükid. Segan taigna kokku - taigna õnnestumine sõltub selle segamisest! Kohupiim sõelal nõrguda lasta(kui on vedelam kohupiim- nt Tere vaniljekohupiim on piisavalt kuiv,et mitte nõrutada) ja lõpuks õli, piima ja noa otsatäie soolaga segada.Jahu küpsetuspulbriga segada ning lisada kohupiimamassile. Segamiseks oleks hea kasutada mikseri taignasegamiskonkse. Taignakonksudega tuleb segada niikaua kuni moodustub terviklik sile pallike!! Surun taigna vormi põhja ja servadele, katan seene-suvikõrvitsa-kanaliha täidisega. Vedeliku jaoks segan-klopin lahti muna ja merevaigu omavahel ning lisan viimasena piima segistisse ning loksutan päris pikalt(et kõik seguneks)Kallan ettevaatlikult täidisele. Küpsetan 30 minutit 180 kraadi juures pöördõhuga.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

Olen igalt poolt otsinud sellist koogivormi, aga pole kuskilt leidnud. Kus kohast see vorm soetatud on? Tuppeware?

Anneli ütles ...

Jah, tupperware oma aga ...seda vormi ei ole enam sügiseses kataloogis. Enamik siin nähtavatest vormidest ja abivahenditest on TW omad:)) .... ja kui huvi millegi vastu siis võib meilile saata küsimuse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...