02 oktoober, 2007

rosinasai(leivaküpsetajas)



pildil olev sai on tehtud nisujahust tüüp 550 aga lisadess rosinaid muutub/ küpseb tainas tumedamaks.


See retsept läheb aeganõudvate küpsetiste alla kuigi jah, endal ei kulu aega palju vaid masinal kulub palju aega:)


320 gr nisujahu
190 ml vett
20-25 gr võid
10 gr suhkrut
5 gr soola
6/20 gr kuivpärm/pärm
200-300 gr rosinaid


Masinasse olen pannud jahu-kuivpärmi ja siis ära seganud, seejärel või, suhkur, sool ja siis vedelik. Tegelikult panen ka rosinad kohe aga siis jääb sai kindlalt tume- tegelikkuses peaks panema siis kui masin piiksub peale esimest segamist-seismist.Küpsetada tavalise programmiga. Kogus on väikese saia oma. Kui mõnikord on mõistlik kerkimine katkestada ja panna 20 minutit enne kerkimise lõppu küpstamisprogramm käima siis selle saia puhul tasub lasta masinal tegutseda.


  • vee võib asendada piimaga või kartulikeedu vedelikuga
  • nisujahu võib vahetada täisterajahuga või osaliselt asendada
  • suhkru võib asendada fariinsuhkruga
  • lisada võib: rosinaid, porgandit, kuuseriisikaid(männiriisikaid) - need on endal läbi proovitud ja jääb superhea.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...