20 oktoober, 2007

Kohupiima-porgandivorm



700 gr puhastatud porgandit
2 spl õli ja 1 spl võid
u 1 1/2 kl vee-piima segu
u 1 kl mannat(pool keetsin koos porgandiga, pool läks toorelt vormi)
3 muna
2 pakki kohupiima
u 1 dl hapukoort
soola, muskaatpähklit jahvatatult


Porgandid puhastada ja riivida. Alguses õli-või segus läbi kuumutada, maitsestada muskaadi ja soolaga ja siis hautada vedelikuga pehmeks ning lisada pool manna kogusest. Porgandi -manna segul lasta veidi jahtuda ja proovida maitset - lisada maitseaineid kui vaja(esialgu võiks olla veidi tugevamini maitsestatud, sest kohupiim võtab ka endasse maitseid). Segada kohupiim munaga,lisada ülejäänud manna ja lisada ka hapukoort.Hapukoort võib ka veidi vähem lisada aga jälgida et kui porgandiga kokku segada siis peaks jääma selline mõnusalt paks mass- aga selline, et veel aeglaselt laiali vajub.Koupiima mass porgandiga kokku segada ja vormi kallata.
Küpsetada 180 kraadises ahjus u 50 minutit- võib vajada ka rohkem - küpsust proovida nt kuiva noaga( nuga võib jääda veidi niiske, sest kohupiimas on vett ju üksjagu, aga ei tohi jääda valget massi noa külge- siis alles vedel seest).
Arvasin,et soojalt on parim aga järgmisel päeval oli külmana veelgi mõnusam - kusjuures siis ei söönud hapukoorega vaid lihtsalt niisama.
Serveerida hapukoorega!
NB! Küpsetamisel kasutasin Tupperware vormi Printsess mille maht on 2,4 l ja see tuli korralikult täis ja riivimisel seda kausi peale käivat kõige peenemat riivi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...