Lehed

01 oktoober, 2007

Frikadellisupp

Supp mis meldib vist kõigile lastele.
Kui frikadellid ise teha siis veidi aeganõudvam kui kasutada ostetuid siis veidi kiirem.
Mina teen siiski otsast lõpuni ise.

frikadellisupp

3-5 kartulit
1-2 porgandit
1 sibul
margariini(võid)/lihakuubikuid
peterselli/till
vett u 1 l

Frikadellid:
300-400 hakkliha
sibul(väiksem)
vesi
1 muna
soola,pipart

Koostisainete kogused on orienteeruvad, sest iga pere sööb erineva paksusega suppe(meil nt peaaegu ühepajatoit nõutud st supivedelikku peaaegu polegi)
Porgand ja sibul puhastada ja tükeldada nind passeerida rasvaines. Puljong keema ja kartulid sisse, veidi hiljem porgand sibulaga.Aga võib ka sea kõhuäärest kuubikuid lõigata ja need ära praadida ja veega keema ajada - ka selline võib olla puljong:)
Frikadellitaigen segada ja veidi kloppida siis jääb sitkem(kui soov saada pehmed st kohevat siis ainult segada). Lasta maitsestuda võimaluse korral u 1 tund. Frikadellid küpsetada ahjuplaadil ahjus ja lisada supile kui kartulid on peaaegu pehmed. Viimasena supile lisada till (lasta paar minutit keeda). Kui kasutada peterselli siis lisada kui supp juba valmis on.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...