29 oktoober, 2007

Ahjukala

Igal sügis-talvel meeldib meile süüa karpkala. Seekord sai algust tehtud veidi varem kui tavaliselt ja saime selle eest ka "karistada" . Nimelt oli seekord kalal kerge muda maitse olemas- aga see maitse kaob kui osta kala külmemal ajal. Tegelikult tasub karpkala osta umbes novembri lõpust alates kuni õues on külm.




Vaja läheb:


1 kala (meil oli 1,7 kg)
sidrunipipart et kala kokku hõõruda nii seest kui väljast
u 1/2 tassi majoneesi
2 küüslauguküünt
1 spl tilli
soovi korral ka rohelist sibulat ... aga tegelikult võib välja jätta
veidi soola (millega tasub ka kala enne kokku hõõruda)
õli

Lisandiks/kasteks oli kokku segatud hapukoor, majonees ja tükeldatud hapukurk. Kogused on vastavalt vajadusele st sööjate arvule.


Kala puhastada, soovitav pea külge jätta(hoiab kalal niiskust ahjus ja serveerimisel ilusam). Hõõruda kokku sidrunipipra ja vähese soolaga. Lasta veidi seista kuni majonees purustatud küüslaugu ja tilliga segatud saab. Ahjuplaat(kasutan tupperware kiviplaati) õliga määrida,kala majoneesiga sisse hõõruda nii seest kui väljast ning plaadile panna. Järgi jäänud majoneesisegu panna kalale kõhtu. Kalale õli piserdada(kasutasin oliiviõli mis oli õlipritsis). Küpses 180 kraadises pöördõhuga ahjus 30 minutit.
Ahjukartulid panin külma veega keema ja kui vesi keema tõusis kallasin vee ära. Kartulid kala juurde ja piserdasin üle oliiviõliga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...