Lehed

23 september, 2007

Võileivatort (lihaga)

2 suurt röstsaia
kaunistamiseks paprikat/ muna/ singi lõike vms vastavalt soovile
200 ml kurgi marineerimisvedelikku/või piima(kurgi oma eelistatud, sest annab teravust)

Täidis 1:

50 gr riivitud juustu
0,5-1 karp sulatatud juustu Merevaik
50-150 gr hapukoort
u 50-100 gr majoneesi
Täidis 2:
1 kanakints
0,5-1 karp sulatatud juustu Merevaik
50-150 gr hapukoort
u 50-100 gr majoneesi
Täidis 3:
1 pakend viilutaud sinki(kas veiselihast/ sea- või linnulihast)
0,5-1 karp sulatatud juustu Merevaik
50-150 gr hapukoort
u 50-100 gr majoneesi

Röstsaial servad ära lõigata. Saumikseriga püreestada üks pakend singilõike ja 1 kanakints. Singipüreele lisada pool(- kuni üks karp merevaiku) , majoneesi ja hapukoort vastavalt maitsele ja sobiva konsistentsi saavutamiseks. Kanakintsule lisada teine pool karpi merevaiku ning samuti majoneesi ja hapukoort.Juust riivida peene riiviga, lisada pool( -terve) karp merevaiku ning majoneesi.Saiaviilud panna alusele nii nagu soov on st kas kandiliselt või pikliku kujundina.Ise olen teinud kaks viilu kõrvuti ja 3 viilu pikuti ehk siis ühes kihis on 6 viilu. Saiad pintseldan üle vedelikuga(kurgi marineerimisvedelik lihaga tehtud võileivatordil). Esimesele kihile panen singiga täidise, peale saiaviilud, uuesti pintselda üle ja siis suitsukanatäidis, jälle saiaviilud ja pitseldamine vedelikuga ning järgmine täidis justutäidis. Kui teha 2 suruest röstsaiast(Hää oma) siis tuleb veel 2 kihti saia, peale juustutäidist panin suitsukanatäidist sest seda oli rohke tulnud st kogus oli suurem kui singitäidisel. Pealmise kihi saia pintseldan ka vedelikuga ära ja siis katan toidukilega ning jätan ööseks külmkappi. Hommikul segan 1 -1,5 karbist merevaigust, majoneesist ja hapukoorest kreemi ja katan sellega kogu tordi. Kaunistan vastavalt tujule ja kodus olevatele materjalidele(toiduainetele).

Hapukoore asemel võib vabalt kasutada vahukoort aga siis tuleb rohkem merevaiku panna.
Täidis peab olema parajalt paks, et vahelt välja ei voolaks.
Singist olen eelistanud looma ja seasingi lõike, sest need on tugevama maitsega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...