25 september, 2007

Seenepann

Arvatavasti tehakse midagi sarnast ka teistes peredes aga mina avastasin enda jaoks selle toidu palju aastaid tagasi. Eriti hea on puravikega aga ka kukeseentega on hea. Parim on suvel kui metsast leiab esimesi seeni ja peenral on esimesed porgandid piisavalt suureks kasvanud ning värsked kartulid on parajalt pisikesed veel.
Koguseid on raske anda, sest sõltub ju kõik sellest kui palju on sööjaid ja kui palju seeni metsast korjatud .

Pisikesi kartuleid
värskei porgandeid
puravikke/kukeseeni
võid
soola veidi

Kartulid ja porgandid pesta hoolikalt ja keeta pehmeks. Seened praadida võis st vedelik välja kuumutada ja lisada tükeldatud porgandid ja kartulid ning praadida tasasel tulel kõike u 10 minutit, maitsestada kergelt soolaga.


  • Eeldan, et kartulid on sellised pöidlaotsa suurused- siis on mõnus süüa.Koorida ei ole mõtet, mõistlikum on korralikult pesta(ka vitamiinid jäävad koore alla). Porgandil on alguses nii õhuke ja õrn koor,et korralikust pesemisest piisab.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Oivaliselt hea just värskest toorainest!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...