Lehed

09 september, 2007

Porgandikotlett

Porgand on minu üks lemmikuid. Võin süüa nii toorelt, pirukasse panduna kui vormiroaks tehtuna või kotletina. Soe porgandikotlett külma hapukoorega tuletab meelde kokkamse esimesi tunde:)

800 gr porgandit
1 spl võid/margariini
1/2 kl piima
1/2 kl mannat
soola
2 muna
3 spl riivsaia
rasvainet(õli)

Porgand riivida, hautada või ja piimaga peaaegu pehmeks, lisada manna- keeta läbi, jahtunud segule lisada munad ja maitsestada(muskaat, sool). Saadud massist vormida kotletid(8-10 tk). veeretada riivsaias ning praadida mõlemalt poolt helepruuniks. Lisandiks sobib hapukoorekaste ja toorsalat.
Analoogid on kapsa, kartuli, peedi, porgandi-õuna ning sega -aedviljakotletid

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...