Lehed

21 september, 2007

Ploomitaskud


300 gr jahu
100 gr suhkrut
1 noaotsatäis soola
1 pakk kuivpärmi või 20-25 gr värsket pärmi
80 gr mandlilaaste(seesamiseemneid)
100 ml õunamahla
6 spl õli
1 kg värskeid ploome(virsikuid)
Jahu suhkru, kuivpärmi ja 40 gr seesamiseemnetega segada. Õunamahl soojendada ja segada 2 spl õliga ning lõpuks jahuga kokkusegada ja läikiv tainas sõtkuda. 30 minutiks sooja kohta kerkima jätta. Ploomid pesta, kivid sisse jätta või välja võtta (aga mina eelistan välja võtta).
Kui tainas kerkinud on siis sõtkuda veelkord läbi ja vormida piklik "vorst".. Seda siis lõigata 16 tükiks.
Tükid laiali vajutada võimalikult õhukeseks ja peale panna ploom(või veidi rohkem) ning veidi suhkrut ploomi peale raputada.
Valmis taskuid õliga määrida ja veeratada ülejäänud seeesamiseemnetes. panna ahjuvormi ja küpsetada 180 kraadi juures u 30 minutit.
Serveerida oleks hea vaniljekastmega.
Sama retsepti järgi võib teha ka ploomimoosi, kompotiga, virsikutega. Seesamiseemned võib asendada mandlilaastudega(peenemaks hakkida)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...