Lehed

17 september, 2007

Minestrone

500 gr loomaliha
soola
5 tera pipart
1 punt supirohelist
2 spl õli1 sibul(hakitud)
2 küüslauguküünt
300 gr tomateid
2 porgandit
2 väiksemat porrut(või 1 suurem)
2 nuikapsast
2 kartulit
200 gr herneid
1/2 purki valgeid ube
125 gr nuudleid(spagette)
pipart, muskaati, riivitud juustu, basiilikut, majoraani, tüümiani,curryt
100 gr suitsutatud pekki
veidi õli

Valmistamine: Loomaliha pipraterade ja supirohelisega kergelt soolases vees keema ajada, vaht pealt riisuda ja pehmeks hautada.Vedelik läbi sõela kurnata ja liha kuubikuteks tükeldada.kuubikuteks lõigatud suitupekk õliga läbi praadida, hakitud sibul lisada ja pressitud küüslaugu küüned lisada ja kuldkollaseks praadida. Tomatitel nahk koorida, viiludeks lõigata ja koos pekiga hautada. Liha ja puljong lisada ja keema lasta.Puhastatud, viilutaud või kuubikuteks lõigatud porgand,porru, nuikapsas ja kartul lisada. Samuti oad ja herned lisada. Kui juurvili on peaaegu pehme, lisada nuudlid, soola, pipart,muskaati, basiilikut, majoraani, tüümiani ja curryt, ettevaatlikult ja tasakaalukalt matsestada. Supp kausis/tirinas lauale anda, riivitud juust eraldi nõus juurde anda(igaüks paneb oma taldrikkusse).
Eeldatav valmistusaeg 40 minutit, mis sõltub liha keetmise ajast suuresti. Seega oleks mõistlik lõigata liha kohe alguses pisemateks tükkideks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...