13 september, 2007

Kräsupea

Meie pere jaoks on see kook liiga magus aga kui panna sinna haput moosi siis süüakse küll:)






Taigen:
3 muna
1 kl suhkrut(200 gr klaasiga arvestatud)
0,5 purki kondenspiima(magusat)
200 gr hapukoort
1 tl soodat
1 1/2 kl jahu
2 spl kakaod
soola, vaniljet




Jahu soodaga segada ja ülejäänud ained(va kakao) omavahel segada. Jahu-sooda segu segada taignamassiga, jaotada pooleks ja ühele poolele lisada kakaod. Panna koogi/tordi vormidesse ja küpsetada 200 kraadises ahjus u 20 minutit.



Võtta välja ja lasta jahtuda. Hele osa lõigata kuubikuteks, tume põhi lõigata kaheks kihiks. Kui teha silikoonvormiga siis peaks tume põhi jääma suht niiske alt poolt ja pealmine osa veidi kuivem. Alguses ei taha kook vormi küljest lahti tulla kuid jahtudes tuleb väga hästi lahti.

Täidis:
1kg(1,250gr) hapukoort
2/3 kl suhkru-vanilje segu
Hapukoor oleks soovitatav lasta nõrguda läbi tiheda sõela, siis muutub paksemaks. Ise eelistan kasutada Alma 20% hapukoort.





Lahtilõigatud tumedale põhjale määrida hapukoore-suhkru segu. Kui on soovi panna haput moosi siis võiks ka siia seda panna. Teine pool tumedast taignast peale asetada ja kergelt hapukoorega katta. Aga palju pole vaja, sest heledate tükkidega tuleb hapukooremassi sinna juurde piisavalt. Heledad tükid panna hapukoore sisse ja segada õrnalt. Lasta veidi(u 5 minutit) seista. Asetada lusikaga tumedale põhjale. Järgi jäänud hapukoor panna ettevaatlikult heledate tükkide peale. Kui kasutad ka haput moosi siis võiks heledate kuubikute vahele moosi panna ja ka päris peale võiks veidi panna(eriti kui on punane moos- annab värvi juurde).


Glasuur:
50 gr tumedat sokolaadi
1 tl vahukoort(võib olla ka piim)
1 spl võid(soovitav 2 spl- siis läigib sokolaad paremini)
2 spl kakaod(olen vahel ka ära jätnud)






Või potis sulatada, lisada sokolaad ja piim ning soovi korral ka kakao, lasta sulada ja segada pidevalt kuni sokolaad on sula ja konsistents mõnusalt vedel (et annaks ikka niristada )









Valmis kooki võiks hoida vähemalt 1 tunni külmkapis ja siis peaks olema juba täitsa söödav.


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...