Lehed

17 september, 2007

Kohupiima-õli taigen

Uus taigen on ammu unustatud vana, vähemalt minu jaoks. Umbes 13 aastat tagasi tegin selle retsepti järgi pidevalt pitsat. Aga väga hästi sobib seda kasutada muretaigna asemel, quiche põhjana ja nagu juba öeldud - ka pitsa põhjana. Kui viimase jaoks kasutada siis võiks panna kuivatatud ürte ka, sest siis on maitse põnevam.

125 gr kohupiima(maitsestamata ja võimalikult kuiv)
5 spl õli
5 spl piima
200 gr jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit(1 tl )
soola/ suhkrut(kui magus taigen vajalik)

Kohupiim sõelal nõrguda lasta ja lõpuks õli, piima ja noa otsatäie soolaga segada.
jahu küpsetuspulbriga segada ning lisada jao kaupa kohupiimamassile. Segamiseks oleks hea kasutada mikseri taignasegamiskonkse.
Võtmesõna selle taigna valmistamisel on: korralik läbisegamine!!

NB! taignast jagub vormile mille läbimõõt on 24/26cm,arvestatud on et taignast saab 8 lõiku quiche, pizza puhul jagub 1-4 portsioniks:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...