Lehed

27 september, 2007

Babooti lambaliha ja aprikoosidega

600gr lambaliha(kintsuliha) ... aga sobib ka muu
2 sibulat
3 spl rosinaid
10-20 kuivatatud aprikoosi
400gr tomateid(tomatikonserv sobib ka)
3 küüslaugu küünt
1 spl tomatipastat
1 spl pruuni suhkrut
1 spl äädikat(punase veini oma)
1 tass kooritud mandleid(soovitavalt vähem)
2 tl curry pulbrit
1 tl chillipulbrit
soola
õli
värskeid ürte

Valmistamine:
Lambaliha tükeldada 2x2cm tükkideks. Õli pannil kuumutada ja lihatükid praadida, lisada suurteks tükkideks tükeldatud sibul - veidi praadida ja lisada tomatipasta. Mandlid ja aprikoosid koos purustatud tomatitega lihale lisada. Äädika, curry, chilli , suhktu ja soolaga maitsestada. Vett lisada niipalju, et liha kaetud oleks.Kõik kuumutada keemiseni ja panna ahjupotti ning 150 kraadises ahjus 1 1/2 tundi hautada.Küüslauk purustada ja vähese soolaga segada ning kooos rosinatega toidule lisada.Kui vajalik siis lisada kas puljongit või vett ja veel 1 tund hautada.
Ahjust välja võttes vajaduse korral veel maitsestada ja värskete ürtidega üle puistada pada. Serveerida riisi või maisipudruga, kusjuures riisiga on parem:)
Toit on ahvatelv ja maitseb väga hästi ning sobib sõpradega söömiseks ehk pidulikumaks toiduks!
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...